20 Mayıs 2012 Pazar

Soframız Soğuk Pilav Tarifi - Hacer'in Mutfağı: Safranbolu

Soğuk Pilav - Hacer'in Mutfağı: Safranbolu
Soframız Tarifleri,Soframız Yemek Tarifi,Soğuk Pilav Tarifi,Soğuk Pilav Yemek Tarifi,Soğuk Pilav,Soğuk Pilav Nasıl Yapılır,Soğuk Pilav Nasıl Pişirilir,Soğuk Pilav Resimli Anlatım,Videolu Anlatım,Soğuk Pilav Soframız,Soğuk Pilav Soframız Star Tv İzle

Malzemeler:
5 Adet Yeşil Soğan
1/2 Su Bardağı Bezelye
1 Adet Havuç
4 Adet Kornişon
4 Adet Dereotu
4 Sap Maydanoz
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tuz

Yapılışı:
1 bardak pirinci yıkadıktan sonra 2 su bardağı suda haşlayalım. Pirinçler iyice suyunu çektikten sonra yarım çay bardağı zeytinyağını ilave edip, soğumaya bırakın.
Bu arada bezelyeyi ve havucu haşlayalım. Haşlanmış havuzu küp küp doğrayalım. Öte yanda yeşil soğanı, kornişon salatalık turşusunu, dereotunu ve maydanozu ince ince keselim.
Haşlanmış pirincimiz soğuduktan sonra içine bezelyeyi, küp küp doğranmış havucu, kıyılmış yeşil soğanı, kornişon salatalık turşusunu, dereotunu, maydanozu ve tuzu ilave edelim. Tüm malzemeyi karıştıralım. Bu pilavı herhangi bir et yemeğinin yanında servis edebileceğiniz gibi, gün toplantılarında çay yanında da sunabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

-Bu Paylaşım Hakkında Bir Yorum Yapmayı Unutmayınız
-ANONİM Seçeneğini Seçerek Yorum Yapabilirsiniz...
-Adı/Url Seçeneğini Seçerek Yorum Yapabilirsiniz...
(URL Bölümüne Sitemizin Adını Yazınız)
-Küfür Hakaret Tarzı Yorumlarınız Silinicektir..
-Site İsmi Linki Paylaşmak Yasaktır.